بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا

tech

بیمارستان شریعتی فسا

 

 

در آستانه ماه مبارك رمضان توصيه هاي بهداشتي ذیل جهت رعایت حال شما روزه داران

محترم تقدیم می گردد تا ان شاء الله با رعایت این نکات و در نتیجه تندرستی شما عزیزان،

امکان بهره مندی بیشتر از معنویات این ماه مبارک فراهم گردد
:

 

 













با توجه به ساعات طولاني گرسنگي در روز، بايد غذاهايي را مصرف کنيم که به کندي و دير هضم مي شوند مثل غذاهاي حاوي فيبر زياد. غذاهاي ديرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش مي مانند، در حاليکه غذاهاي زود هضم فقط3 تا4 ساعت در معده باقي مي مانند و فرد خيلي زود احساس گرسنگي خواهد کرد .

 غذاهاي دير هضم عبارتند از:   حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبيا، عدس ، آرد سبوس دار ،R04; برنج با پوست و غيره ( که کربوهيدرات هاي پيچيده ناميده مي شوند.)

 غذاهاي زود هضم عبارتند از:  غذاهايي که حاوي قند، آرد سفيد و غيره هستند (که به اين گروه کربوهيدرات هاي تصفيه شده گفته مي شود.)

 غذاهاي حاوي فيبر غذايي عبارتند از:  غذاهاي حاوي سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، انواع سبزي ها مانند لوبياي سبز، نخود،R04; ذرت،R04; اسفناج، برگ چغندر، ميوه هاي با پوست، ميوه خشک شده مثل برگه زردآلو ، انجير،R04; آلو خشک، بادام و غيره .
غذاهاي مصرفي بايد در حالت تعادل با يکديگر باشند و از همه گروه هاي غذايي مثل ميوه، سبزيجات،R04;گوشت و مرغ و ماهي، نان و غلات و گروه شير و لبنيات بايد در برنامه غذايي ما وجود داشته باشد .
غذاهاي سرخ شده بايد به مقدار کم مصرف شوند، زيرا باعث عدم هضم، سوزش سردل و اختلال در وزن مناسب مي شوند .

 از چه غذاهايي پرهيز کنيم ؟

1. غذاهاي سرخ کردني و چرب
2. غذاهاي حاوي قند زياد
3.خوردن غذاي زياد بخصوص هنگام سحر
4. خوردن چاي زياد هنگام سحر. چاي باعث افزايش ادرار شده و از اين طريق نمک هاي معدني که در طول روز بدن به آنها نياز دارد، دفع مي شوند .

5. سيگار : اگر شما نمي توانيد کشيدن سيگار را يک دفعه قطع کنيد از هفته هاي قبل از ماه رمضان مصرف آن را به تدريج کاهش دهيد .

 

چه غذاهايي را مصرف کنيم ؟

1. مصرف کربوهيدرات هاي مرکب در سحر که مدت طولاني تري هضم مي شوند و باعث مي شوند که کمتر گرسنه شويد .
2. حليم يک منبع عالي پروتئين بوده و از غذاهائي است که دير هضم مي شود .
3. خرما منبع عالي قند، R04;فيبر، کربوهيدرات، پتاسيم و منيزيم مي باشد .
4. مغز بادام غني از املاح خصوصا کلسيم و فيبر مي باشد .
5. موز منبع غني پتاسيم، منيزيم و کربوهيدرات مي باشد .
6. مصرف زياد آب يا آب ميوه در فاصله بين افطار و زمان خواب باعث تأمين آب مورد نياز بدن مي شود .