• 1401/06/27 - 11:50
  • - تعداد بازدید: 638
  • - تعداد بازدیدکننده: 614
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

کف پای صاف تنها در صورتی نیاز به درمان دارد که ایجاد ناراحتی کند

به گزارش روابط عمومی بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا; دکتر کرامت الله عسکری متخصص جراحی استخوان و مفاصل گفت: شایع ترین علامت کف پای صاف، درد کف پا می باشد، این درد می تواند در نتیجه کشیدگی عضلات و رباط های متصل کننده ایجاد شود، فشار های غیر عادی بر روی زانو و لگن می توانند به ایجاد درد در این مفاصل منجر شوند، در صورت گردش مچ پا به سمت داخل، احتمال وجود این فشار ها بیشتر می شود.

درد، بیش از هر جای دیگری این نواحی از بدن را تحت تاثیر قرار می دهد:

  (داخل مچ پا (به همراه وجود تورم احتمالی

  قوس پا

  عضله ساق پا

  زانو

  لگن

  قسمت پایینی کمر

  قسمت پایینی پاها

در این حالت ممکن است یک یا هر دو کف پا احساس سفتی داشته باشند. علاوه بر این موارد، صافی کف پا می تواند سبب توزیع نابرابر وزن بدن نیز بشود. این وضعیت می تواند سبب از بین رفتن کفش ها به صورت نامتقارن و سریع تر از زمان معمول مخصوصا در یک سمت کفش شود. این از بین رفتن نامتقارن می تواند به آسیب هایی بیشتر منجر شود.

 

علت کف پای صاف

مشکلات متنوعی در پا می توانند منجر به ایجاد صافی کف پا شوند. در این بیماری قوس کف پا از بین رفته و پا به سمت خارج منحرف می شود. کف پای صاف هنگامی رخ می دهد که پای فرد قوسی بسیار اندک داشته و یا اصلا ندارد. این یعنی یک یا هر دو کف پای او به صورت مسطح بر روی زمین قرار می گیرند.

قوس ها برای قدم های فرد مانند یک فنر عمل کرده و به توزیع وزن در سرتاسر پا و کف آن کمک می کنند. ساختار قوس ها تعیین کننده نحوه راه رفتن یک فرد می باشند. این قوس ها برای اینکه با فشار ها و سطوح مختلف تطابق پیدا کنند، نیاز دارند تا منعطف و محکم باشند.

 

ممکن است هنگامی که فرد دارای کف پای صاف، راه رفته یا می ایستد کف پای آن ها به سمت داخل بچرخد. این وضعیت به چرخش بیش از حد شناخته شده و می تواند سبب شود تا پای فرد به سمت بیرون جهت گیرد.

بسیاری از افراد دارای کف پای صاف هیچ گونه علائمی ندارند اما افراد دیگر طیفی از علائم را تجربه می کنند که عمدتا به شدت شرایط بستگی دارد.

 

عوامل موثر در ایجاد کف پای صاف

 

عوامل ژنتیکی; صافی کف پا می تواند به وسیله ژن ها از والدین به فرزندان منتقل شود.

قوس های ضعیف; در این مورد، هنگامی که فرد می نشیند قوس پای او قابل دیدن است اما در هنگام ایستادن بر روی زمین کف پای او مسطح میشود.

آسیب پا یا مچ آن

آرتریت (التهاب مفصل) یا آرتریت روماتوئید

آسیب، اختلال در عملکرد یا پارگی تاندون تیبیای خلفی

بیماری های سیستم عضلانی یا عصبی مانند فلج مغزی، دیستروفی عضلانی یا مهره شکاف دار (اسپینا بیفیدا(

 

تشخیص کف پای صاف

افرادی که به کف پای صاف مبتلا بوده و هیچ گونه درد یا علائم دیگری را تجربه نمی کنند معمولا نیازی به مشورت با پزشک ندارند. با این حال، در صورتی که هر فردی علائم زیر را داشته باشد باید به دنبال توصیه پزشکی باشد:

  صافی کف پایی که به تازگی به وجود آمده است

 درد در کف پا، مچ آن و یا اعضای پایینی

  علائمی که با استفاده از کفش های مناسب و حمایت کننده بهبود نمی یابند

 صاف تر شدن یک یا هر دو کف پا

 احساس سفتی، سنگینی، سختی و پری

درمان کف پای صاف

برخی افراد دارای کف پای صاف می توانند به صورت خود به خود به گونه ای اعضای بدن خود را قرار دهند که از بروز علائم جلوگیری شود. افرادی که علائمی را تجربه نمی کنند معمولا نیازی به درمان ندارند. در صورتی که صافی کف پا سبب ایجاد درد شود، پوشیدن کفش های حمایت کننده و مناسب می توانند کمک کننده باشند. کفش هایی با پهنای بیشتر می توانند سبب رهایشی در علائم شوند.

 

کفی های مناسب کفش، قطعاتی که در کفش جای می گیرند و قطعات حمایتگر قوس پا می توانند سبب رهایش فشار بر روی قوس پا شده و در صورتی که پا بیش از حد به سمت داخل رفته باشد سبب کاهش درد شوند. با این حال، این موارد تنها می توانند علائم را درمان کنند و قادر به ارائه مزایایی بلند مدت نمی باشند.

افراد مبتلا به التهاب تاندون تیبیای خلفی نیز ممکن است بتوانند از قرار دادن یک لژ در کفش های خود در کنار لبه داخلی قطعاتی که در کفش قرار می گیرند بهره برند. این موارد می توانند مقداری از باری را که بدن بر روی بافت تاندون قرار می دهد کاهش دهند.

پوشیدن یک مچ بند پا نیز می تواند تا زمانی که التهاب کاهش یابد، مفید باشد. ممکن است پزشکان به برخی افراد توصیه کنند تا هنگامی که علائم آن ها بهبود نیافته است، استراحت کرده و از انجام فعالیت هایی که ممکن است سبب بدتر شدن وضعیت پا شوند خودداری کنند.

 

ممکن است فرد مبتلا به آرتریت یا پارگی تاندون در یابد که ترکیبی از کف کفش و دارو های مسکن می تواند سبب به حداقل رساندن علائم آن ها شود. در صورتی که این موارد مفید نباشند، ممکن است به جراحی نیاز باشد. برخی استخوان ها در دوران کودکی به خوبی توسعه نمی یابند که این وضعیت می تواند سبب ادامه یافتن صافی کف پا از کودکی تا بزرگسالی شود.

 

در این موارد نادر، مداخلات جراحی می توانند برای جدا کردن استخوان های به هم چسبیده لازم باشند. هنگامی که چاقی علت صافی کف پا می باشد، کاهش وزن می تواند به بهبود علائم کمک کند.

 

درمان صافی کف پا در بزرگسالان با تمرین ها

پزشک یا فیزیوتراپ می تواند جهت مدیریت علائم کف پای صاف یا جلوگیری از تشکیل آن ها انجام تمرین های مخصوصی را به فرد توصیه کند. این تمرین ها سبب رهایش علائم می شوند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار,اخبار تصویری
  • کد خبر : 6895
کلمات کلیدی
سهیلا شیبانی نژاد
خبرنگار

سهیلا شیبانی نژاد

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: