• 1401/05/04 - 13:48
  • - تعداد بازدید: 326
  • - تعداد بازدیدکننده: 308
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بیماری های دهان و دندان بسیار دردناک و بعضا غیر قابل درمان هستند

به گزارش روابط عمومی بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا; دکتر فرامرز غلامی دندانپزشک دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بیماری های دهان و دندان بسیار دردناک و بعضا غیر قابل درمان هستند، بنابراین مخصوصا در مورد بیماری شایعی همچون سرطان دهان، به نظر می رسد بهترین و آسانترین راه، پیشگیری است.

حذف پلاک از طریق مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه و نیز برنامه ریزی برای جرم گیری دندان‌ها به صورت دوره‌ای، بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های دهان است. در صورت لزوم، دندانپزشک شما می‌تواند یک برنامه شخصی برای شما در زمینه مراقبت از دهان و دندان طراحی کند تا بتواند نیازهای شما را تامین کند.

 

دندان‌هایتان را روزانه حداقل دو مرتبه، دو تا سه دقیقه با خمیر دندان حاوی فلوراید بشویید. اطمینان حاصل کنید که در امتداد لثه، مسواک را حرکت می‌دهید.

روزانه برای حذف پلاک از مکان‌هایی که مسواک شما نمی‌تواند به آن برسد، از نخ دندان استفاده کنید. آیا نخ دندان را دوست ندارید؟ از یک مسواک بین دندانی لینک به مسواک بین دندانی استفاده کنید، که می‌تواند راحت‌تر از نخ دندان باشد.

اگرچه یک جایگزین برای مسواک زدن و نخ دندان نیست، اما استفاده از دهانشویه می‌تواند پلاک‌ها را تا 20 درصد کاهش دهد.

به طور روتین به یک دندانپزشک متخصص برای بررسی منظم و جرم گیری دندان‌ها لینک به جرمگیری مراجعه کنید.

سیگار و استفاده از محصولات تنباکو دار را ترک (یا کاهش) کنید، زیرا ترک مصرف دخانیات خطر ابتلا به سرطان دهان را کاهش می‌دهد.

مصرف الکل را ترک کنید. خودداری از مصرف الکل خطر ابتلا به سرطان دهان را کاهش می‌دهد.

هنگامی که شما در خارج و در معرض آفتاب قرار می‌گیرید، از کرم‌های محافظت کننده در برابر UV، روی لب‌ها، استفاده کنید.

از یک رژیم غذایی سالم که همراه با میوه‌ها و سبزیجات است، استفاده کنید.

روزانه دندان‌های خود را بشویید و نخ دندان بکشید.

تشخیص زود هنگام

سرطان دهان در صورت تشخیص در مراحل ابتدایی، می‌تواند با موفقیت درمان شود. اما اگر در مراحل اولیه درمان نشود، سرطان می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن نیز گسترش یابد و پس از آن درمان، دشوار می‌شود. برای تشخیص سرطان دهان در مراحل اولیه، غربالگری سرطان دهان به طور منظم توسط متخصص دندانپزشکی و یا کارشناس بهداشت انجام می‌شود.

 

علائم و نشانه‌های سرطان دهان

اگر متوجه علائم زیر شدید، بلافاصله به دندانپزشک و یا یک متخصص بهداشت مراجعه کنید:

زخم‌های دهانی که پس از گذشت دو هفته بهبود نمی‌یابند

لکه‌های تیره قرمز یا سفید در دهان

ایجاد توده در لب، زبان یا گردن

خونریزی دهان

گلو درد و دشواری در بلع

تعداد موارد جدید مرگ و میر ناشی از سرطان دهان پیش بینی شده است که تقریبا سه برابر سرطان دهانه رحم و تقریبا دو برابر سرطان کبد است. همچنین پیش بینی می‌شود که تعداد موارد مرگ و میر ناشی از سرطان دهان بیشتر از سرطان های معده، مغز و تخمدان باشد.

 

سرطان دهان به معنی هر نوع رشد غیرطبیعی و گسترش سلول‌های موجود در حفره دهان بوده و می‌تواند در این بخش‌ها اتفاق بیافتد:

لب‌ها، درون لب‌ها و گونه‌ها، زبان، لثه، کف دهان،غدد بزاقی، لوزه، پشت نای و سقف دهان.

 

عوامل خطر ساز زیادی در ارتباط با ایجاد سرطان دهانی وجود دارند:

سن: در افراد بالای 40 سال خطر ابتلا به سرطان دهان افزایش می‌یابد. سرطان دهان در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد، اما بروز آن بیشتر در بالای 40 سال اتفاق می‌افتد. افراد بالای 60 سال نیز بیشترین میزان ابتلا به سرطان دهان را دارند.

سیگار کشیدن: سیگار کشیدن یا استفاده از محصولات تنباکو خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می‌دهد، به خصوص اگر همراه با مصرف الکل زیاد باشد. این شامل تنباکوی دودی، جویدن تنباکو و سیگار کشیدن است.

الکل: مصرف زیاد الکل، به ویژه در صورتی که همراه با مصرف سیگار باشد، خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می‌دهد. میزان مصرف الکل و مدت استفاده از آن، خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می‌دهد.

جنسیت: مردان نسبت به زنان بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند. در گذشته، شانس ابتلا به سرطان دهان در مردان شش برابر نسبت به زنان بود. با این حال؛ این نسبت امروزه این نسبت کمتر شده است و در حال حاضر نزدیک به نسبت دو به یک است.

رژیم غذایی: غذایی حاوی میوه و سبزیجات، دارای یک عامل محافظتی است و اعتقاد بر این است که خطر ابتلا به سرطان دهان را کاهش می‌دهد.

قرار گرفتن در معرض خورشید: در افرادی که در معرض تابش آفتاب قرار دارند، خطر ابتلا به سرطان دهان افزایش می‌یابد.

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار,اخبار تصویری
  • کد خبر : 6666
سهیلا شیبانی نژاد
خبرنگار

سهیلا شیبانی نژاد

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: