• 1401/04/15 - 09:51
  • - تعداد بازدید: 701
  • - تعداد بازدیدکننده: 676
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

سندرم سوزش کف پا چیست و چرا باید جدی گرفته شود؟

به گزارش روابط عمومی بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا; دکترمحمد ثابت متخصص بیماریهای داخلی در بیمارستان دکترعلی شریعتی شهرستان فسا گفت: گاهی اوقات برای هر کدام از ما پیش می آید که در انگشتان پایمان احساس سوزش کنیم. اما لازم است بدانید که نباید به سادگی از کنار آن گذشت و باید به فکر درمان آن باشیم.

نوروپاتی محیطی که به طور معمول آسیب عصبی نیز نامیده می شود یکی از علل شایع سندرم سوزش کف پا است. با این حال، آسیب عصبی خود اغلب ناشی از یک بیماری دیگر است.

شرایط دیگری که می تواند باعث بروز آسیب عصبی و سندرم سوزش کف پا شود عبارتند از:

دیابت:

دیابت باعث افزایش سطح قند خون می شودT سطح بالای قند خون برای طولانی مدت به عروق و اعصاب آسیب می رساند که نام این نوع آسیب عصبی نوروپاتی دیابتی است.

حداکثر 50 درصد از افراد مبتلا به دیابت با نوروپاتی دیابتی دست و پنجه نرم می کنند یا در برخی از موارد دچار آن خواهند شد، یکی از اصلی ترین علائم نوروپاتی دیابتی سندرم سوزش کف پا است.

اگر متوجه علائم اولیه ای مثل مور مور شدن یا بی حسی در انگشتان دست و پایتان شده اید با پزشکتان صحبت کنید و به طور منظم قند خونتان را چک کنید تا مطمئن شوید آن را با بهترین روش مدیریت کرده اید.

مصرف زیاد الکل:

مصرف زیاد الکل می توانند باعث بروز مشکلات جسمی زیادی شود.استفاده طولانی مدت از الکل، ممکن است بر اعصاب مرتبط به پا آسیب برساند همچنین می تواند باعث کاهش مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت اعصاب شود.

مصرف مزمن الکل می تواند باعث بروز نوروپاتی الکلی شود که به اعصاب بدن آسیب می رساند. اعصاب آسیب دیده باعث بروز سوزش کف پا می شوند.

بیماری شارکو ماری توث:

این بیماری به عنوان نوعی بیماری مادرزادی عصبی و ژنتیکی محیطی هتروژن باعث آسیب به اعصاب محیطی می شود، علائم آن به طور معمول از ناحیه پا و پایین پا شروع می شود، علائم شامل سندرم سوزش کف پا، ضعف در عضلات پا و پایین پا، تغییر شکل پا و مشکل در بلند کردن پا هنگام راه رفتن است.

پای ورزشکاران

پزشکتان ممکن است آن را “تینه آی  پدیس” بنامد. بیماری پای ورزشکار نوعی بیماری قارچی است که در مناطق گرم و مرطوب بین انگشتان پا و زیر پا رشد می کند  و ممکن است با سوزش و خارش همراه باشد، این قارچ در کفش و جوراب مرطوب و قفسه اتاق های تعویض لباس رشد می کند، تعویض  پاپوش شانس خشک شدن را به آنها میدهد، در اتاق های تعویض لباس و استخر های عمومی، دمپایی های لا انگشتی بپوشید. کرم، اسپری و پودرهای ضد قارچ، می تواند به کنترل این عفونت ها کمک کنند.

کم بودن ویتامین B12

ویتامین B12 برای سلامت اعصاب بدن بسیار  ضروری است. در صورت گیاهخوار بودن میزان کافی آن از محصولان غیرحیوانی دریافت نمی شود با افزایش سن یا انجام عمل جراحی لاغری، جذب این ویتامین سخت تر می شود. در افراد الکلی نیز ممکن است جذب ویتامین B12، فولات، تیامین و انواع دیگر ویتامیندر بدن متوقف شود.

نارسایی مزمن کلیه:

نارسایی کلیه بیشتر در افراد مبتلا به دیابت یا افراد دارای فشار خون بالا امری رایج است در این شرایط عملکرد صحیح کلیه ها به تدریج متوقف می شود.

زمانی که کلیه ها نارسایی پیدا کنند، مایعات داخل بدن را هدر داده که می تواند باعث آسیب به اعصاب (اورمیک نوروپاتی) از جمله پاها و سوزش در پاها شوند.

سندرم درد منطقه ای پیچیده:

سندرم درد منطقه ای پیچیده به عنوان اصطلاحی گسترده، میزان درد و التهاب ناشی از آسیب دیدگی به بازو یا پای فرد را بیان می کند. دلایل عمده بروز سندرم درد منطقه ای پیچیده شامل شکستگی، جراحی و پیچ خوردگی است.

از علائم سندرم درد منطقه ای پیچیده می توان به سندرم سوزش کف پا، سفتی مفاصل، از بین رفتن یا رشد بیش از حد استخوان، تغییر در بافت پوست و تورم اندام آسیب دیده اشاره کرد.

آسیب به رشته های عصبی کوچک (نوروپاتی):

اغلب در پاها با درد، سوزش و خارش در نقطه آسیب دیده، شروع می شود. این درد در شب یا زمانی که استراحت می کنید، می تواند شدیدتر شود. گرما یا سرما گاهی اوقات باعث ایجاد این دردها می شود.

تماس با مواد شوینده شیمیایی:

مواد پاک کننده، صابون، شوینده ها، موم یا هر ماده شیمیایی دیگر باعث تحریک پوست می شوند. این واکنش آلرژی گونه در نتیجه برخورد شوینده های شیمیایی با لایه رویی چرب پوست برای چند ساعت یا حتی بیش از آن طول بکشد.

کم کاری تیروئید:

در این وضعیت فرد ممکن است دچار خستگی، یبوست، حساس شدن نسبت به سرما، فراموشکاری و کم شدن تمایلات جنسی شود. همچنین ممکن است احساس سوزش در پاها داشته باشد.

آمیلوئیدوز

پروتئین غیرطبیعی ساخته شده در مغز استخوان، در نقاط مختلف بدن تجمع می یابد که ممکن است تا زمانی که پیشرفته نشده، متوجه اش نشوید و سپس ممکن است احساس خستگی زیاد و ضعف داشته باشید، پوستتان ضخیم  شده و به راحتی کبود شود، ممکن است زیر چشمتان کبود شود.

در این بیماری مایعات اضافی می توانند تجمع یابند. تورم قوزک پا و پا می تواند بر اعصاب آن فشار آورده و موجب مور مور شدن و سوزش در پاها شوند. درمان قطعی برای آمیلوئیدوز وجود ندارد، اما می تواند باعث کاهش علائم آن شود.

اریتروملالژیا ( قرمزی و سوزش کف دست و پا)

احتمالا این مشکل با قرمزی ، گرمی ، تورم و سوزش پوست  در پاها همراه خواهد بود اما هر از گاهی در دست ها نیز دیده می شود، این حمله ها می توانند چند دقیقه یا چند روز زمان ببرد.

HIV یا ایدز

حدود یک سوم افرادی که HIV یا ایدز دارند، این بیماری در نهایت منجر به آسیب در اعصاب بدن می شود. خود این ویروس می تواند به اعصاب آسیب بزند، داروهایی که برای آن مصرف می شود نیز می تواند موجب آسیب به اعصاب شود. بیماری هایی نیز که فرد به خاطر ضعیف شدن سیستم ایمنی بدنش می گیرد، مثل هرپس (تب خال تناسلی)، سل، عفونت های قارچی (برفک)، می تواند منجر به آسیب اعصاب بدن شود. در چنین شرایطی ممکن است فرد احساس چوب شدگی، مورمور، بی حسی و سوزش در انگشتان و کف پا، داشته باشد.

تماس با مواد شوینده شیمیایی:

مواد پاک کننده، صابون، شوینده ها، موم یا هر ماده شیمیایی دیگر می تواند پوست را تحریک کند. کارکنان خدمات درمانی، گل فروش ها، آرایشگر ها، ماشین کارها و نظافتچی ها، بیشتر به این مشکل دچار می شوند. ممکن است این واکنش آلرژی گونه در نتیجه برخورد شوینده های شیمیایی با لایه رویی چرب محاظ پوست، برای چند ساعت یا زمان بیشتری طول بکشد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار,اخبار تصویری
  • کد خبر : 6554
سهیلا شیبانی نژاد
خبرنگار

سهیلا شیبانی نژاد

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: